3 måder at biddrage til et godt arbejdsmiljø på din frivillige arbejdsplads

Fællesskab
zz33

Et godt arbejdsmiljø er essentielt for en god arbejdsplads. Dette gælder hvad enten du arbejder som revisor til dagligt, sidder ved kassen i netto eller arbejder som frivillig. Undersøgelser viser nemlig, at medarbejdere som til dagligt trives på deres arbejdsplads og har et godt arbejdsmiljø, de ofte er mere effektive på jobbet. Læs med her og få 3 tips til, hvordan du kan være med til at biddrage til et godt arbejdsmiljø på din arbejdsplads. 

Julegave

Anerkend og ros dine kollegaer

Hvad enten du er leder eller medarbejder, så kan det at anerkende og rose sine kollegaer, når de har udført et godt stykke arbejde være med til at booste det psykiske arbejdsmiljø i en positiv retning. Noget der nemlig er særligt essentielt for et godt psykisk arbejdsmiljø, det er en arbejdsplads hvor medarbejderne føler tryghed og anerkendelse og har tillid til både kollegaer og deres leder. 

Så ønsker du som leder eller medarbejder at bidrage til et godt arbejdsmiljø på din arbejdsplads, så husk endelig at give dine kollegaer en følelse af at blive set og anerkendt for deres arbejde. Dette vil ikke blot skabe en god harmoni på arbejdspladsen, men det vil med garanti også motivere folk til at være mere effektive på jobbet og yde en ekstra indsats.

Årlige arrangementer 

En anden ting som kan være med til at styrke arbejdsmiljøet og fællesskabet på arbejdspladsen, det kan være ved at holde nogle fællesarrangementer et par gange om året. Dette kan være alt fra en sommerfest, til en weekend tur til Sverige eller eventuelt en årlig julefrokost. På denne måde kan i komme tættere ind på hinanden og skabe nogle minder sammen, som ikke kun er arbejdsrelateret. Dette vil helt sikkert styrke jeres sammenhold.

Udover at afholde årlige arrangementer, så kan det at fejre højtider og huske sine medarbejders fødselsdage også styrke arbejdsmiljøet og sammenholdet utrolig meget. Som leder er det derfor rigtig god stil og kan i høj grad betale sig at sørge for fødselsdagsgaver og julegaver til medarbejdere, da det uden tvivl vil blive værdsat og skabe glæde og mere motivation blandt de ansatte. 

Tryghed og anerkendelse

Jævnlige orienteringsmøder

Uanset hvilken arbejdsfunktion man har som frivillig på en arbejdsplads, så kan det at blive sat ind i virksomhedens vækst, fremgang eller modgang også have stor betydning for mange ansattes indsats. 

Derfor kan det være super effektivt at afholde nogle månedlige orienteringsmøder, således at alle ansatte får en følelse af at blive inddraget i virksomheden, da man således ofte vil opleve, at de ansatte automatisk vil engagere sig mere for virksomheden og yde en lille smule ekstra – da det at blive inddraget, vil give dem en følelse af at være en del at noget større.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *