Bliv frivillig voksenven til et barn

Barn med voksenven
zz33

Der findes desværre rigtig mange sårbare børn, som kan have brug for en god rollemodel i form af en voksen, der kan hjælpe dem med deres selvværd og give børnene mod på nye udfordringer eller lignende.

Hvis du har overvejet at lave frivilligt arbejde, og samtidig har lyst til at hjælpe et barn med at få det bedre, så kan det være, at du skulle blive voksenven for et barn.

Ved at blive voksenven for et barn kan du være med til at gøre en positiv forskel for det barn. Du vil skulle mødes med dit venskabsbarn en 3-4 gange om måneden, og ellers er det op til jer hvad I vil lave.

Barn med frivillig

Aktiviteter og leg

Der er mange forskellige ting, som du og dit venskabsbarn vil kunne tage sig til. Aktiviteterne kan foregå hjemme hos dig, eller udenfor. I kan spille fodbold eller basket, gå en tur, spille brætspil eller computer, eller lave mad. Så længe du er der for barnet, er det det vigtigste. Eller hvis I bare vil hænge ud og tale så kan i det. Så længe barnet er i centrum.

At blive voksenven er et stort ansvar, så derfor er det vigtigt, at du er sikker på at det er noget for dig. Du skal have både fysisk og psykisk overskud til at være på, når du er sammen med barnet, for at barnet kan få mest muligt ud af jeres tid sammen.

Tag til udlandet og hjælp små børn

Er du eventyrlysten og samtidig fast besluttet på at gøre en forskel for børn som frivillig, så kan du blive frivillig hjælper i udlandet. Her vil du kunne komme ud i verden og opleve nye kulturer samtidig med, at du kan lære om de udfordringer og vilkår som mange børn lever med andre steder.

Du kan være med til at pleje små børn og hjælpe til med mange forskellige ting. F.eks. kan det være at der er behov for at du varmer mælk i en flaskevarmer, som den man kan få hos MamaMilla, til nogle af de mindre børn eller det kan være du skal gå til hånde som frivillig i den lokale skole hvor du hjælper de lokale skolebørn.

En ting er sikkert. Det vil være en oplevelse for livet, hvis du vælger at blive frivillig i udlandet og hjælpe udsatte børn i et udviklingsland. Og du vil være med til at gøre børnenes liv bedre.

Baby med sutteflaske

Andre måder at hjælpe på

Men hvis det ikke lige er dig at være frivillig, så kan du stadig hjælpe. Der er altid brug for ressourcer til at hjælpe børn, så ved at donere kan du være med til at give et barn en voksenven. Eller du kan være med til at forbedre situationen for et barn i et udviklingsland, så det er muligt at sende et barn i skole og give dem struktur i deres liv.

Så uanset hvordan, så er der flere måder du kan være med til at hjælpe et barn på, så længe du har viljen til det. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *