Frivilligt arbejde med mennesker

zz33
Ældre i kørestol med hjælper

Der findes meget frivilligt arbejde, der på en eller anden måde har med mennesker at gøre. Når det handler om mennesker, kan der være forskellige forslag til, hvordan man som frivillig kan blive mere skarp på at danne relation til dem, man hjælper, værner om eller skal besøge. Er man f.eks. frivillig som besøgsven ved en ældre person, kan det være svært lige at finde nogle fælles interesser, der kan bygges videre på. Hvordan forholder du dig som frivillig til det, når du besøger borgeren? Se her i artiklen, hvor du får nogle forskellige bud på, hvordan du kan bruge fælles interesser, som en måde at danne relation på. 

e-cigaretter

Find frem til de fælles interesser

Noget af det man som frivillig kan gøre, hvis man kommer i borgerens hjem, er at lægge mærke til, hvad den man kommer hos har på vægge og reoler. Der kan være mange billeder, der kan hjælpe dig med at spørge ind til borgerens liv, så I sammen kan finde frem til nogle fælles interesser.  En fælles interesse kan f.eks. være at du ynder at fiske, og borgeren tidligere har fisket meget. Det kan også være interesser såsom fodbold, familie, brætspil osv. Ved at se på billederne, kan du være heldig, at der er nogle identitetsmarkører, som kan hjælpe dig på vej, når du spørger ind til borgerens liv. Det kan f.eks. være et billede af, at borgeren står og synger og det kan være en måde, hvor du opdager at I begge har en fælles interesse for korsang. 

Brug fællesinteresserne, som en aktiv fordel, når du danner relation 

Når du har fundet frem til nogle fælles interesser, kan du bruge dem som en aktiv fordel, når du danner relation til borgeren. Det kan f.eks. være, at du har opdaget, at I begge ynder at ryge en cigaret i ny og næ. Der er mange arbejdspladser hvor rygning ikke er tilladt. En fordel kunne være at tage en smøg sammen med borgeren, så I har det at være fælles om. Når det ikke kan lade sig gøre pga. diverse regler, så kan et lille smuthul være, at du tænder en e-cigaret sammen med borgeren. Læs mere omkring Eleaf e-cigaretter, så du kan stå klar til at danne relation til din borger. Ved fællesinteressen at synge, kan det være super fint at sætte sig ned med en sangbog og synge sammen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *