Derfor er det en fordel at blive frivillig, når du er ung

Ung
zz33

Der er i dag mange unge, der gerne vil gøre alt, hvad der overhovedet står i deres magt for, at de får de bedste muligheder i fremtiden – for eksempel når det kommer til det fede job, som de fleste drømmer om. Dog er der til tider langt fra drøm til virkelighed, og derfor skal der arbejdes hårdt, og ofte skal der også kæmpes nogle hårde kampe, før den drøm kommer til at gå i opfyldelse. Men det er ikke umuligt. Det handler bare om, at du allerede i en ung alder yder lidt mere, end hvad der forventes af dig.

Frivilligt

Der er mange steder, hvor der mangler frivillige hænder 

Og det er netop derfor, at du allerede som ung bør kaste et blik mod de mange fordele, som du kan drage af at være frivillig. Det kan for eksempel være i en organisation, som mangler ekstra hænder, det kan være til arrangementer, hvor der er behov for arbejdskraft, eller det kan være, at du er med til at støtte en god sag ved at samle penge ind. Der er mange gode muligheder, og for dig handler det bare om at finde ud af, hvad du brænder for, og hvad du synes, der vil falde dig naturligt.

Når virkeligheden går op for en, får man meget mere respekt for sit eget liv 

Når først du kommer i gang med at være frivillig, vil du lære meget om at tage ansvar, og du vil også finde ud af, at man ikke altid kan forvente at få noget igen, bare fordi man kæmper hårdt for det. Det er en vigtig lærdom. Derudover tager frivilligheden også ofte fat på nogle af de emner og situationer i hverdagen, der kæmper hårdest, og derfor kan det for mange privilegerede unge også være en øjenåbner at komme ud og mærke, hvordan det er at kæmpe for selv de mest basale ting, som der normalt tages for givet i hverdagen.

Det handler om, at man gerne vil styrke sit eget CV

Derudover er det også en fordel at være frivillig allerede som ung, idet det giver noget godt til CV’et. Det betyder, at det viser, at man tør tage fat og lægge sine kræfter i noget ekstra, end der rent faktisk forventes af en. Det er gå-på-mod, og det er lige præcis det, som der er mange arbejdsgivere, der leder efter. De vil gerne have den her person, der er villig til at yde lige lidt mere effektivt end alle andre – og det er noget, som netop frivilligheden er et bevis på.

Arbejde

Intet er mere givende og fyldt med glæde

Sidst men ikke mindst er det meget givende at være frivillig. Selvom det ofte blot er et smil eller en god oplevelse, man får igen, så opfylder det en på en anden måde end for eksempel en lønseddel. Derfor er det også med til at skabe stor glæde, og hvem vil ikke gerne føle, at man virkelig hjælper til i hverdagen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *