Derfor skal du arbejde som frivillig

Udsatte mennesker
zz33

Har du lyst til at gøre noget for andre mennesker? Vil du gerne hjælpe der, hvor der er brug for det? Så bør du undersøge dine muligheder for at arbejde som frivillig, i dit område. Der findes tusindvis af frivillige projekter rundt omkring i landet, og alle er med til at gøre en tydelig forskel. Når der er så mange projekter, kan du frit vælge det, som passer bedst til dine personlige kompetencer. Det kan f.eks. være, at du har nogle gode menneskelige kompetencer. Så findes der væresteder og lektiecaféer, hvor du kan sætte dit præg. Læs mere om at arbejde som frivillig i denne artikel.

miljø

 

Hjælp udsatte menneske

Er du god til mennesker? Har du et ønske om at være noget for andre mennesker, og hjælpe dem igennem en svær tid? Så kan du arbejde på et værested for hjemløse. Der findes forskellige former for væresteder. Nogle steder har de hjemløse mulighed for at sove. Mens andre steder fungerer som et sted, hvor de kan komme og få et måltid mad. På et værested kan dine arbejdsfunktioner være mange. Du kan f.eks. være den, som øser maden op. Eller måske kan du arbejde med rengøringen. 

Hvis det ikke lyder som noget for dig, kan du også arbejde med udsatte børn. Der findes f.eks. mange børn, som gerne vil have hjælp til deres lektier. Derfor findes der lektiecaféer, hvor du kan være med til at hjælpe børnene med at mestre det bestemte fag.

Hjælp miljøet

Har du en passion for miljøet? Så kan du arbejde med nogle miljøforbedrende projekter. Du kan eksempelvis begynde at samle skrald op, helt frivilligt. Denne frivillige handling kræver ingen tilknytning til en organisation. Du kan starte med det samme, ved at gå en tur, og samle skraldet op, du møder på din vej. På den måde får du også en frisk gåtur ud af det. 

Der findes også mange projekter, hvor du mødes sammen med andre mennesker, og gør en forskel for miljøet sammen. Det kan være rart at være samlet om aktiviteten, da det giver en helt speciel fællesskabsfølelse. Disse projekter kunne f.eks. være en fælles oprydning af skrald stranden. Eller måske kan du komme til at hjælpe med at plante træer?

Du skal huske, at de frivillige projekter også findes på den anden side af kloden. Så du behøver ikke at begrænse dig til at hjælpe herhjemme i Danmark. For der findes mange andre lande, hvor der er et stort behov for hjælp. 

Frivillighed

Frivillige små dagligdags handlinger

Frivilligt arbejde og projekter er med til at gøre en forskel. Det handler dog også om at være et godt menneske i din dagligdag og i hjemmets omgivelser. I løbet af din dagligdag, får du tit muligheden for at gøre en frivillig handling. Der opstår tit situationer, hvor du kan vælge at hjælpe dine venner og familie. Det kan være, at din nærmeste ven har brug for hjælp til at flytte. Her får du altså muligheden for at foretage en frivillig handling, som vil gøre en forskel for et andet menneske.

Selvfølgelig skal man også huske, at man ikke kan sige ja til alt. Du må kende dine personlige grænser, og nogle gange må man desværre afslå at hjælpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *