Prøv disse alternative former for frivillighed

sammenhold
zz33

Der er mange måder at være frivillig på, og det er tid til at udforske dem! Mange tænker, at frivillighed først og fremmest handler om at tage ud i verden og gøre en forskel. Men du kan faktisk sagtens gøre en stor forskel hjemmefra, og det behøver ikke være afgrænset af bestemt former for frivilligt arbejde. Du kan sagtens finde lige præcis den type frivillige arbejde, der passer præcis til dig. Nogle gange handler det bare om at opsøge de alternativer, du ikke lige tænkte på i første omgang.

Hjælp til på dyreinternaterne

Der er masser af danske byer, som rummer en eller anden form for dyreinternat. Her leder de ofte efter frivillige, som har lyst til at se efter dyrene. Det kræver nemlig meget bemanding at holde et internat kørende, og fordi dyreinternat jo ikke er profitorienterede, er der sjældent råd til at lønne særligt mange af medarbejderne.

Men hvem har også brug for løn, når man kan hygge sig sammen med søde dyr et par timer om ugen? Nogle gange er der ganske viste opgaver, som er relaterede til noget andet end decideret samvær med dyrene. Det kan for eksempel være, du skal hente katteudtyr som donation fra en gavmild katteejer, eller at du skal skifte marsvinenes bure. Selvom disse opgaver måske ikke er decideret sjove, er de stadig vigtige for at det hele kan hænge sammen. Du kommer til at gøre en kæmpe forskel for en masse dyr, som venter på at få et nyt hjem. Nogle af dem kommer måske fra redningssager, og så har de brug for ekstra meget omsorg, så de kan lære, at ikke alle mennesker er farlige. Det er på mange måder en meget givende form for frivilligt arbejde, og hvis du er vild med dyr og gerne vil give noget tilbage til samfundet, er det en hel ideel kombination.

hund

Fordi der er brug for så mange frivillige til at tage vagter, vil der ofte være gode muligheder for at hjælpe til på internaterne. Og hvem ved, måske finder du et fantastisk dyr, som du simpelthen ikke kan lade være med at tage med hjem?

Assistance til kontakt med det offentlige

Rigtig mange oplever, at de statslige og kommunale systemer er utroligt svære at gennemskue. Det kan både være svært at forstå sproget, især hvis ens modersmål ikke er dansk, og det kan også være svært at gennemskue processerne. Derfor er der stor efterspørgsel efter frivillige, som kan hjælpe til med at gøre kontakten med det offentligt mere gennemskuelig.

Det kan være, du selv har erfaring med at kommunikere med det offentlige, eller at du har en relevant uddannelse, som kvalificerer dig. Det kan også være, du bare er god til at formidle komplekse evner i et forståeligt sprog. Uanset hvad kan du være til stor hjælp for andre, som har svært ved at gennemskue, hvad de skal stille op i forhold til eksempelvis ansøgninger, breve fra det offentlige eller gæld til staten.

Der findes mange forskellige organisationer i Danmark, som tilbyder den slags hjælp. Hvis du har et par timer om ugen, som du gerne vil bruge på frivilligt arbejde, er det en fantastisk måde at gøre en forskel på. Du kan helt konkret være med til at forbedre folks tilværelse, og samtidig kan du hjælpe med at klæde dem på til fremtiden ved at vise dem vejen frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *