Sjovt og givende frivilligt arbejde

Hundepasning
zz33

Står du og overvejer at du gerne vil i gang med frivilligt arbejde, men er lidt i tvivl hvad der er af muligheder indenfor frivilligt arbejde. Man kan blive helt overrasket over den brede vifte, der er af frivilligt arbejde og det er meget tit tættere på dig end du tror.  

Læs videre herunder for at læse mere om frivilligt arbejde, og hvor du kan finde det henne. 

Figurant

Frivillig med dyr 

Holder du rigtig meget af dyr og gerne vil hjælpe dem, når de bliver uretfærdigt behandlet, så er frivilligt arbejde med dyr lige noget for dig. Desværre er det ikke alle, der kan passe deres kæledyr eller som ikke har overskuddet til dem længere. Her er frivillige til en kæmpe hjælp. Det kan være at nogle af dyrene skal passes, så de er klar til at komme hjem til en ny og god familie, som passer ordentligt på dem. Det er utroligt givende at lave frivilligt arbejde med dyr, fordi man ved at man giver dyrene en ny chance for et bedre liv.

Der er mange steder som man kan melde sig som frivillig når det kommer til dyr. Man kan melde sig som frivillig i et dyreinternat, hvor de jævnligt får nye dyr ind som skal passes og plejes. Man kan også melde sig i en dyreklinik, hvor der kan komme syge dyr ind. Her er det primært rengøring og hjælp på andre områder. 

Hjælp til øvelser 

Man kan også melde sig som frivillig figurant til øvelser. Det kan være at man skal spille en person, der har været ude for en ulykke eller være med at skabe kaos i en øvelse om katastrofer. Det er nemlig vigtigt at lave sådan nogle øvelser, så vi kan forbedre arbejdet bag sådan nogle katastrofer eller ulykker. På den måde er du med til at optimere og forbedre de personer som skal stå klar den dag der sker noget uforudsigeligt.

Især militæret bruger figuranter, men det kan også være andre inden for sundhedsfaget eller andre erhverv, hvor man skal personalet skal være klar til at tænke hurtigt i presset situationer. For det meste er den militæret eller andre erhverv der søger om figuranter på nettet, hvor man kan melde sig frivilligt. 

Frivillighed

Frivillig på din næste rejse

I dag er der rigtig mange unge, som tager ud og rejse og laver frivilligt arbejde imens. På den måde kommer man ud og får set verden, imens man gøre en forskel. Der er rigtig mange rejsebureauer, som er begyndt at lave pakker med rejser med frivilligt arbejde. Det er for at holde det sikkert for dig og for at give dig en oplevelse for livet med frivilligt arbejde, når du rejser. 

Man kan f.eks. komme til Afrika og blive frivillig lærer for børn på en lille skole. Det gør man en kæmpe forskel, hvis man melder sig som frivillig lærer. 

Man kan også komme hen på et reservat der tager sig af orangutanger og hjælper den truede dyreart. 

Mulighederne er mange når det kommer til frivilligt arbejde når man er ude og rejse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *