Slip for at udsætte dig selv for farer

zz33

Når det kommer til diverse elinstallationer, du skal have styr på i dit hjem eller i din erhvervsbygning, så er der tale om noget, som der findes en lang række regler og lovkrav inden for – og det med god grundt. 

Når der er tale om strøm, er der nemlig også tale om noget, der kan føre til for eksempel en stor brandfare, hvis ikke installationerne bliver lavet korrekt. Og så vil det pludselig ikke være sikkert at færdes inden for det rum, du befinder dig. Og det er der jo ikke nogen, der ønsker. Derfor gælder det om at have installeret sin strøm korrekt og sikkert, og det gør du bedst med en erfaren elektriker.

Hvad er BIB?

Særligt er det vigtigt at være opmærksom på det, som der kaldes for BIB. Og nej, her er der ikke tale om den lyd, som mikroovnen laver, når maden er færdig, eller vækkeuret bringer, når det er tid til at stå op. 

BIB står nemlig inden for el-verdenen for Beskyttelse mod Indirekte Berøring. Og det bevidner altså, at elinstallationerne netop kan være farlige. 

Det vil sige, at installationer skal garderes med en Beskyttelse mod Direkte Berøring, men også via en Beskyttelse mod Indirekte Berøring. Og det er særligt noget, der gælder, hvis de ikke er beskyttede og dermed inden for rækkevidde for især nysgerrige fingre.

Beskyttelse mod Indirekte Berøring

Beskyttelse mod Indirekte Berøring er den form for beskyttelse, der anvendes mod de udsatte dele af installationen, der blandt andet kan give stød ved en fejl. Det er nemlig præcis sådanne stød, der kan bevirke stor skade på både mennesker og dyr, og det er nogle ulemper, som det kun er de færreste af os, der vil udsætte os selv, vores nærmeste og vores omgivelser generelt for.

I værste tilfælde kan der nemlig være tale om stød i en sådan grad, at den person eller det dyr, der får det, kan være i en overhængende livsfare.

Tag kontakt til en dygtig fagmand

Når du skal isat en elinstallation, bør du derfor altid tage kontakt til en professionel el-installatør eller elektriker, der kender til arbejdsmetode bag diverse installationer, og som således kan sikre dig, at alt bliver gjort efter bogen. Med en fagmand ved din side ved du også, at der ikke bliver gået på kompromis med noget, og derfor kan du være tryg næste gang, du kaster et blik mod dine installationer – hvis altså de er synlige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *