Tag arbejdshandskerne på

Mand med hammer
zz33

Vil du gerne gøre noget godt for andre? Der er mange mennesker, der ikke har tid eller kræfter til at tage sig ordentligt af sig selv, selvom de måske gerne ville. Det er især ældre mennesker, der bare står og ser til, imens deres hjem langsomt forfalder. Gør en forskel og giv dem en hånd!

Pensel i malerspand

Gør noget godt

Det er altid rart at gøre noget godt for andre. At hjælpe er nok; det gælder ikke om at tjene penge, men om at se et smil på læberne hos dem, du har hjulpet. Måske har dine forældre eller bedsteforældre nået den alder, hvor det bliver lidt svært at vedligeholde et hus med have selv, og i så fald kan du jo hjælpe dem. Det kan også være dine naboer eller andre ældre mennesker, du gerne vil give en hånd. Det kan betyde meget, bare du gider at klippe hæk, finde olie til egetræsbordet eller vaske gulv for dem.

Mal væggene

Trænger væggene indenfor eller murerne udenfor til en kærlig hånd? En klat maling kan gøre en verden til forskel. Træk i malertøjet, find pensler og ruller frem, og gå så i gang med arbejdet. Hjemmets ejer vil bestemt takke dig bagefter, samt nyde dit selskab, imens du er der. Det kan godt være, at de ikke har kræfterne til at hjælpe, men de vil garanteret gerne yde støtte og motivation, imens du arbejder.

Plej egetræsbordet

Hvis de har et fint egetræsbord, skal det engang imellem have et lag olie. Du kan hjælp ved først og fremmest finde den rette olie til egetræsbordet, og derefter pensle bordet med det. Et bord har mange forskellige vinkler og højder, der skal nås, så det er ikke smart for en aldrende ryg at pensle olie til egetræsborde. Dog skal du jo ikke bruge en hvilken som helst olie. Der er nogle specifikke olier til egetræsborde, som er bedre end andre. Du kan læse meget mere om det lige her

Pensel på træ

Pas på huset

Generelt handler det jo om at passe på huset. Du skal ikke bare behandle overfladen, men også tage et kig på, om der er noget mere underliggende, der skal passes på. Måske er der en løs og rådden planke i verandaen eller lignede problemer, som kan være mere farlige end en væg, der trænger til maling. Ting såsom at rense tagrenden vil også sørge for, at tagrenden ikke går i stykker, og der vil være mindre risiko for fugtskader som resultat.

En god tjeneste

Som sagt føles det godt at gøre noget for andre. Og dem, som du gør det for, vil være dig meget taknemlig. Tænk over, om der er en du kender, som godt kunne bruge hjælp til et eller andet, eller ræk selv ud til dit lokalsamfund. Du kan gøre en stor forskel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *