Gør noget godt, og undersøg disse bud på et frivilligt arbejde

frivillige haender
zz33

Er du en person, der kan lide at hjælpe andre? De fleste mennesker får det rigtig rart indeni af at føle, at de gør en forskel for nogen. Det kan være ved at være en god ven og et godt familiemedlem. Det kan være gennem ens betalte arbejde. Men hvis man går og savner at gøre en forskel, kan man tage et frivilligt arbejde. 

bitcoin guldmoenter

At balancere frivilligt og betalt arbejde

Det er en rigtig god ting at gøre plads i sin kalender til frivilligt arbejde. Sommetider får folk lyst til at lave endnu mere frivilligt arbejde, når de først kommer i gang. Desværre har man jo også brug for at have et betalt arbejde, så man har penge at leve for. Find en balance, der er rigtig for dig. En smart måde at få lidt ekstra penge på lang sigt kan også være at blive god til at investere i aktier. Et eksempel på en nem måde at investere er med bitcoin trader. Her kan du få hjælp af en investeringsrobot, der køber og sælger kryptovaluta og laver et afkast til dig.

Væresteder, caféer og klubber

En mulighed for at gøre noget for nogle mennesker, der på den ene eller anden måde er socialt udsatte, kan være at servere kaffe og mad for dem. Det kan være i varmestuer hos for eksempel Kirkens Korshær, hvor der tilbydes mad og kaffe til folk, der er ensomme, udsatte og måske endda hjemløse. Det kan også være i klubber, der står for at lave arrangementer for folk i forskellige aldersgrupper med forskellige problemer, der har brug for samvær med ligesindede. 

Integrationsarbejde

Vi befinder os i en tid, hvor mange mennesker desværre er nødsaget til at flygte fra deres hjemland på grund af krig. De søger blandet andet til Danmark. Der er virkelig mange mennesker, der kommer hertil og som har brug for al muligt hjælp til at blive budt velkommen i samfundet og få den bedst mulige start i Danmark. Det kan du som frivillig være med til at hjælpe med. Du kan undersøge Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og en utal af andre foreninger, der laver frivillige tiltag for flygtninge.

 

tegning af aeldre og yngre kvinde

Besøgsven for en ældre person

En andet frivilligt job kunne være at blive besøgsven for en person, der er på plejehjem. Mange mennesker, der er på plejehjem, savner besøg. Nogle ser ikke deres familie ofte og andre har slet ingen familie eller venner tilbage. Så kan tiden godt blive ensom. Derfor er det rigtig dejligt, når nogle frivillige vælger at træde til og blive besøgsven. Det kræver intet andet af dig, end at du overholder de fastlagte aftaler og så ellers bare kommer og hygger og snakker med den pågældende person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *