Vand i computeren: hvad gør du?

zz33

Der er mange forskellige fordele ved en bærbar computer. Nogle af fordelene er eksempelvis, at du kan have den med på arbejde, sidde med den i sengen eller sidde med den på en cafe. Der er mange muligheder! Vælger du dog eksempelvis at have den med på arbejde, cafe eller med i sengen, kan du dog risikerer at nogen spilder væske ned i din computer. Her gælder det om ikke at panikke og så vidt muligt forsøge at minimere skaderne. Vil du vide mere om, hvad du skal gøre, når du har fået væske, eller vand, i din computer? Så læs med herunder.

Sluk computeren

Hvis uheldet er ude, og du har fået vand, eller andre former for væsker, i din computer, er det først og fremmest vigtigt, at du slukker computeren. Det er vigtigt, at din computer får ro til at bearbejde væskeproblemet. Inden du slukker computeren, er det desuden vigtigt, at du lukker alle baggrundsprogrammer og andre programmer, der tager strøm og plads på computeren. Ved at lukke computeren fuldstændigt ned, giver du computeren de bedste forudsætninger for at klare væskeproblemet selv. Det er svært at sige, hvor vidt lige netop din computer vil kunne klare væskeproblemet eller ej. Giv eventuelt computeren et par dage og se, om computeren overlever. Overlever computeren ikke dit eget forsøg på en redning, kan du kontakte en ekspert. Læs mere om dette længere nede.

Fjern batteriet

Hvis du har mulighed for det, skal du så vidt muligt forsøge at fjerne batteriet fra din computer, når der opstår en væskeskade i din computer. Har du en nyere MacBook computer, skal du dog være opmærksom på, at du ikke har mulighed for at fjerne batteriet. Derfor er det vigtigt, at du på forhånd orienterer dig om, hvordan lige netop din computer skal håndteres i tilfælde af vandskade.

Undgå ris!

Mange tror, at man ved en vand-eller væskeskade skal skynde sig at smide computeren i ris. Dette er dog noget af det dummeste, du kan gøre. Ris har nemlig ikke en stor betydning for, hvad der sker indvendigt i computeren, når der forekommer en vandskade. Det bedste du kan gøre, når skaden er sket, er at lægge computeren med åben skærm og keyboard ned mod et bord, så bagsiden vender op ad. På denne måde tørrer computeren hurtigere, og du kan i nogle tilfælde være heldig med, at dette er nok.

Kontakt en ekspert

Har du ikke held med at klare væskeproblemet selv, er det vigtigt at du kontakter en ekspert. En ekspert har fuldstændig styr på, hvordan man fikser en computer med væskeskade, og du kan derfor trygt efterlade din computer i ekspertens hænder. Er du i tvivl om, hvilken computerekspert, du skal bruge? Så kan du med god vilje kontakte Roskilde.it. Hos Roskilde.it får du ikke kun god service, men også hurtige resultater. Kontakt Roskilde.it allerede i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *